naslovnica
  

Učenički dom Križevci

Zapisnik povjerenstva i objava slobodnih mjesta za jesenski rok

petak, 14.7.2017.

Zapisnik (pdf)

 

Zapisnik Povjerenstva za prijem učenika

četvrtak, 13.7.2017.

Zapisnik (pdf)

 

»Najljepši školski vrtovi«

srijeda, 12.7.2017.

Hrvatska radio-televizija već 23. godinu zaredom odabire najljepše vrtove u sklopu natječaja »Najljepši školski vrtovi«. Dana 28. lipnja posjetile su nas gošće Lidija Komes - novinarka HRT-a, autorica i mentorica projekta, Đurđica Čočić - novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji i Tamara Rehak Biondić (Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo pri Ministarstvu poljoprivrede). Kod obilaska domskog prilaza i vrta članovi komisije iznijeli su korisne savjete i ideje.

Dan kasnije montirana je sjenica u kojoj će naši domci boraviti nakon školskih obaveza.

Odgajateljica Marija Kovačić

 

Obavijest o prijamu učenika srednjih škola u Učenički dom Križevci u školskoj godini 2017./2018.

utorak, 20.6.2017.

Učenički dom Križevci u školskoj godini 2017./2018. prima na smještaj i prehranu 46 učenika, od toga 30 mladića i 16 djevojaka.

U privitku se nalazi:

  1. Natječaj za prijam učenika srednjih škola u Učenički dom Križevci u školskoj godini 2017./2018.
  2. Odluka o uvjetima za prijam učenika učeničke domove u školskoj godini 2017./2018.

Za prijavu su potrebni sljedeći dokumenti:

  • prijavnica na natječaj za upis u učenički dom (preuzima se u Domu, na web stranici www.mzos.hr ili na mrežnoj stranici Doma)
  • preslika svjedodžbi posljednja četiri razreda osnovne škole (5, 6, 7, 8. razreda osnovne škole) ili preslika svjedodžbe završnog razreda za učenike srednjih škola
  • preslika domovnice
  • potvrda obiteljskog liječnika o zdravstvenom stanju učenika
  • odgovarajuće dokumente na osnovi koje učenik može ostvariti pravo na izravan prijam u Dom ili pravo na bodove utvrđene prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prijava se može izvršiti dana 12.7.2017. godine od 8,00 do 15,00 sati osobno u Učeničkom domu Križevci ili putem e-mail-a: uprava.pedagog@gmail.com.

Ukoliko se prijava šalje putem e-maila, lijepo molimo prijavnicu na natječaj čitko popuniti, neka je potpiše učenik i roditelj/staratelj učenika te pod posebni podaci prema zahtjevu doma treba navesti ime i prezime, OIB, adresu roditelja/staratelja koji će potpisati ugovor, kontakt i e-mail ukoliko ga roditelj/staratelj posjeduje, skenirati s ostalom potrebnom dokumentacijom i poslati.

 

Završni koncerti Marka Antolkovića i Roberta Lončarića

ponedjeljak, 19.6.2017.

Početkom mjeseca lipnja tradicionalno se održavaju završni koncerti naših domaca. Naši učenici Marko Antolković i Robert Lončarić održali su završne koncerte, Marko - 8. lipnja, a Robert - 12. lipnja.

»Marko Antolković rođen je 2.7.1999. godine u Zagrebu. Osnovnu glazbenu školu pohađao je u Glazbenoj školi POU Vrbovec, smjer klarinet u klasi profesora Davida Horvatića. Srednju glazbenu školu upisuje 2014. godine. Održao je mnoge koncerte i uvijek oduševio publiku. Važno je istaknuti da je na 55. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojio 1. nagradu u 1. kategoriji, na istom natjecanju, samo s komornim sastavom, u kategoriji Trio – 3. kategorija osvaja također 1. nagradu. Nastupa i na Međunarodnom pjevačkom natjecanju »Lav Mirski« u Osijeku te također osvaja 1. nagradu u 1. kategoriji. Na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Lions Grand Prix, Rijeka dolazi do polufinala. Prisustvovao je seminaru Operne škole Mirula na Cresu, u organizaciji profesorice i redateljice Lidije Horvat Dunjko gdje u operi »Čarobna frula« W.A.Mozarta pjeva svoju prvu važniju ulogu, ulogu Monostatosa. U istoj je operi igrao ulogu 1. svećenika. Važno je napomenuti da trenutno priprema dvije velike uloge, naslovnu ulogu Mozartove opere Bastien und Bastienne te ulogu 1. starca u oratoriju »Susanna« G.F.Händela.«

»Robert Lončarić (Koprivnica, 1997.), glazbeno školovanje započeo je 2009. u Glazbenoj školi Alberta Štrige, gdje pohađa harmoniku pod mentorstvom prof. Nikole Jankova. Uspješno završava osnovnu glazbenu školu te 2013. upisuje Srednju glazbenu školu Alberta Štrige u Križevcima, smjer harmonike pod mentorstvom prof. Nikole Jankova. Uz harmoniku svira i tambure te polazi na tamburaški orkestar koji vodi prof. Igor Kudeljnjak.

Od osnovne škole sudjeluje na brojnim natjecanjima kao solist na harmonici i kao član tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, gdje osvaja brojne nagrade. Od nagrada ističu se: Regionalno natjecanje u Križevcima – harmonika 2. nagrada u 3. Kategoriji (2012.), 37. Međunarodni susret haronikaša 2. nagrada (Pula 2012.), 3. Hrvatsko natjecanje harmonikaša 2. nagrada (Daruvar 2012.), Natjecanje mladih glazbenika SONUS 1. mjesto i 1. nagrada u 5. kategoriji (Križevci 2016.). Od natjecanja s tamburaškim orkestrom pod vodstvom prof. Igora Kudeljnjaka osvaja sljedeće nagrade: 48. Hrvatsko natjecanje komornih sastava 2. nagrada u 1. kategoriji (Opatija 2010.), Grand Prix na međunarodnom natjecanju »YoungPrague2014«, 52. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa 1. nagrada 2.kategorija (Opatija, 2014.) te mnoge druge.«

Marku i Robertu želimo puno sreće u daljnjem školovanju!

 

Završni koncert Tomislava Koprića

petak, 9.6.2017.

Naš domac Tomislav Koprić održao je završni koncert, 1. lipnja u koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige.

»Tomislav Koprić, (Zagreb, 1998.), glazbeno školovanje započeo je 2008. godine u Glazbenoj školi Vrbovec, gdje uči tambure u klasi prof. Zlatka Farszkog. Uspješno završava osnovnu glazbenu školu te 2013. upisuje Srednju glazbenu školu Alberta Štrige u Križevcima, smjer tambure u klasi prof. Vice Zirduma.

Sudjeluje na brojnim natjecanjima kao solist i kao član vrbovečkog i križevačkog tamburaškog orkestra te osvaja sljedeće nagrade: 1. nagradu s orkestrom na državnom natjecanju HDGPP-a (Dubrovnik 2015.), (Zagreb 2017.), I. nagradu kao solist na Međunarodnom natjecanju tamburaša, 2014. i 2016. (Požega) te 2015. i 2017. (Subotica), I. nagrade na natjecanju komornih sastava (Opatija) i Grand Prix s orkestrom na natjecanju YoungPrague (Prag) 2014. godine, te I. nagradu kao solist na državnom natjecanju HDGPP-a (2017.). Održao je i samostalni koncert 2016. godine u sklopu cikusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj te koncert za Društvo prijatelja Zagrebačke filharmonije. Nastupio je u ciklusu HRT-a »Mladi glazbenici u ozračju tambure« s Tamburaškim orkestrom HRT-a 2017.godine.«

Tomislavu želimo puno sreće u daljnjem školovanju, te da mu boravak u križevačkom Domu ostane u lijepom sjećanju.

 

Aforizam za svaki dan :

Učenički dom Križevci  |  kontakt  |  mapa stranica