Izbornik

Domski maskenbal

Srijeda, 10. 2. 2016.

Fašnik je u našem Domu obilježen fašničkom priredbom, tako da smo se u utorak navečer susreli s mnogim maštovitim maskama. Pripremljenim fašničkim programom predstavili su nam se učenici i pedagoginja. Nadahnuto i sigurno kroz priredbu vodili su nas naše voditeljice Mihala Senjan, Katarina Imbriovčan i Josipa Sabo. Svu raskoš talenta u izradi i prezentaciji fašničkih maski iskazao je velik broj učenika i učenica. Za glazbu su se pobrinuli uvijek pouzdani Guliano Horvat i Josip Berend. Uz učenike maskirali su se i odgojitelji te su dodijeljene nagrade najboljim maskama. Dovoljno je reći da mašte i kreativnosti, ove kao ni proteklih godina, nije manjkalo i da fašnički izbor prosudbene komisije (Ivan Koprić, Guliano Horvat, Ivan Karlovčan) za dodjelu nagrada i izbor najbolje maske, uistinu nije bio lak. Ovogodišnji pobjednici u kategoriji individualna maska: 1. Martina Šinko (Hitler), 2. Imešek Ivana i Tomašić Tijana (vrag i žrtva) i 3. Milenković Anamarija, Borojević Nenad i Mežnarić Bernardica (hitna s pacijentom). U kategoriji fašnički ples: 1. stjuardesa (Benc Matea) i hippy (Mežnarić Bernardica), 2. farmeri: Dreta Leonardo, Rajčević Zoran, Levak Kristijan, Cerovski Josip, 3. (liječnica). Milenković Anamarija i (Hitler) Martina Šinko. Bilo je tu – kaubojki, mačaka, pandi, vampirica, mladenki, kuhara,….

Za glumu i originalnu interpretaciju pobrinula se ekipa hitne pomoći (Nenad Borojević i Anamarija Milenković) koja je na sveopću radost uspješno reanimirala našeg hiperaktivnog hippya, Bernardicu Mežnarić. U velikom broju maskiranih bile su i Marija Antoaneta, Cruella de Vil, trudnica i „gospođa u crnom“ (čitaj odgajateljice!). Učenici (Zoran Rajčević, Leonardo Dreta, Viktor Kiseljak, Mateo Tuček, Josip Baček, Ivan Đipalo, Karlo Baranašić) s pedagoginjom Tamarom Vrhovec, koja je ujedno organizator i koordinator fašničke priredbe, pobrinuli su se za dekoraciju domskih prostorija kao i za prigodne fašničke panoe tako da je cijeli Dom odisao ozračjem pozitivnih misli i kreacija.

Treba li uopće reći da smijeha, pjesme i zabave uz glazbu i ples i nezaobilazne fašničke slastice-fašničke krofne, koje su pripremile naše tete kuharice, nakon priredbe nije nedostajalo?!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Ponedjeljak, 20. 11. 2017.Tekst: učenik Luka Pintarić

Posjet Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”

Četvrtak, 16. 11. 2017.Tekst: učenik Nikola Šantek

Turnir u odbojci

Četvrtak, 16. 11. 2017.Tekst: učenik Josip Juraj Pavešić

“Euro, da ili ne?”

Četvrtak, 9. 11. 2017.Tekst: učenik Martin Imbriovčan

Svi sveti – Dušni dan

Utorak, 31. 10. 2017.Tekst: učenik Luka Pintarić

Nogomet – prijateljska utakmica

Četvrtak, 26. 10. 2017.Igor Dodik, odgajatelj

Humanitarna akcija „Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi“

Četvrtak, 19. 10. 2017.

Dan kravate u Republici Hrvatskoj

Četvrtak, 19. 10. 2017.Tekst: učenik Josip Juraj Pavešić

Copyright 2017. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci

Izrada: Igor Jelen