Izbornik

Domski maskenbal

Srijeda, 10. 2. 2016.

Fašnik je u našem Domu obilježen fašničkom priredbom, tako da smo se u utorak navečer susreli s mnogim maštovitim maskama. Pripremljenim fašničkim programom predstavili su nam se učenici i pedagoginja. Nadahnuto i sigurno kroz priredbu vodili su nas naše voditeljice Mihala Senjan, Katarina Imbriovčan i Josipa Sabo. Svu raskoš talenta u izradi i prezentaciji fašničkih maski iskazao je velik broj učenika i učenica. Za glazbu su se pobrinuli uvijek pouzdani Guliano Horvat i Josip Berend. Uz učenike maskirali su se i odgojitelji te su dodijeljene nagrade najboljim maskama. Dovoljno je reći da mašte i kreativnosti, ove kao ni proteklih godina, nije manjkalo i da fašnički izbor prosudbene komisije (Ivan Koprić, Guliano Horvat, Ivan Karlovčan) za dodjelu nagrada i izbor najbolje maske, uistinu nije bio lak. Ovogodišnji pobjednici u kategoriji individualna maska: 1. Martina Šinko (Hitler), 2. Imešek Ivana i Tomašić Tijana (vrag i žrtva) i 3. Milenković Anamarija, Borojević Nenad i Mežnarić Bernardica (hitna s pacijentom). U kategoriji fašnički ples: 1. stjuardesa (Benc Matea) i hippy (Mežnarić Bernardica), 2. farmeri: Dreta Leonardo, Rajčević Zoran, Levak Kristijan, Cerovski Josip, 3. (liječnica). Milenković Anamarija i (Hitler) Martina Šinko. Bilo je tu – kaubojki, mačaka, pandi, vampirica, mladenki, kuhara,….

Za glumu i originalnu interpretaciju pobrinula se ekipa hitne pomoći (Nenad Borojević i Anamarija Milenković) koja je na sveopću radost uspješno reanimirala našeg hiperaktivnog hippya, Bernardicu Mežnarić. U velikom broju maskiranih bile su i Marija Antoaneta, Cruella de Vil, trudnica i „gospođa u crnom“ (čitaj odgajateljice!). Učenici (Zoran Rajčević, Leonardo Dreta, Viktor Kiseljak, Mateo Tuček, Josip Baček, Ivan Đipalo, Karlo Baranašić) s pedagoginjom Tamarom Vrhovec, koja je ujedno organizator i koordinator fašničke priredbe, pobrinuli su se za dekoraciju domskih prostorija kao i za prigodne fašničke panoe tako da je cijeli Dom odisao ozračjem pozitivnih misli i kreacija.

Treba li uopće reći da smijeha, pjesme i zabave uz glazbu i ples i nezaobilazne fašničke slastice-fašničke krofne, koje su pripremile naše tete kuharice, nakon priredbe nije nedostajalo?!

Božić dolazi…

Četvrtak, 13. 12. 2018.

Sv. Nikola u našem domu!

Petak, 7. 12. 2018.

Radionica “Život u grupi i timski rad”

Četvrtak, 6. 12. 2018.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Utorak, 4. 12. 2018.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Četvrtak, 29. 11. 2018.

Tribina “Alkohol i ovisnosti”

Utorak, 27. 11. 2018.

Adventsko vrijeme

Utorak, 27. 11. 2018.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Srijeda, 21. 11. 2018.

Copyright 2018. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci

Izrada: Igor Jelen