Izbornik

Domski maskenbal

Srijeda, 10. 2. 2016.

Fašnik je u našem Domu obilježen fašničkom priredbom, tako da smo se u utorak navečer susreli s mnogim maštovitim maskama. Pripremljenim fašničkim programom predstavili su nam se učenici i pedagoginja. Nadahnuto i sigurno kroz priredbu vodili su nas naše voditeljice Mihala Senjan, Katarina Imbriovčan i Josipa Sabo. Svu raskoš talenta u izradi i prezentaciji fašničkih maski iskazao je velik broj učenika i učenica. Za glazbu su se pobrinuli uvijek pouzdani Guliano Horvat i Josip Berend. Uz učenike maskirali su se i odgojitelji te su dodijeljene nagrade najboljim maskama. Dovoljno je reći da mašte i kreativnosti, ove kao ni proteklih godina, nije manjkalo i da fašnički izbor prosudbene komisije (Ivan Koprić, Guliano Horvat, Ivan Karlovčan) za dodjelu nagrada i izbor najbolje maske, uistinu nije bio lak. Ovogodišnji pobjednici u kategoriji individualna maska: 1. Martina Šinko (Hitler), 2. Imešek Ivana i Tomašić Tijana (vrag i žrtva) i 3. Milenković Anamarija, Borojević Nenad i Mežnarić Bernardica (hitna s pacijentom). U kategoriji fašnički ples: 1. stjuardesa (Benc Matea) i hippy (Mežnarić Bernardica), 2. farmeri: Dreta Leonardo, Rajčević Zoran, Levak Kristijan, Cerovski Josip, 3. (liječnica). Milenković Anamarija i (Hitler) Martina Šinko. Bilo je tu – kaubojki, mačaka, pandi, vampirica, mladenki, kuhara,….

Za glumu i originalnu interpretaciju pobrinula se ekipa hitne pomoći (Nenad Borojević i Anamarija Milenković) koja je na sveopću radost uspješno reanimirala našeg hiperaktivnog hippya, Bernardicu Mežnarić. U velikom broju maskiranih bile su i Marija Antoaneta, Cruella de Vil, trudnica i „gospođa u crnom“ (čitaj odgajateljice!). Učenici (Zoran Rajčević, Leonardo Dreta, Viktor Kiseljak, Mateo Tuček, Josip Baček, Ivan Đipalo, Karlo Baranašić) s pedagoginjom Tamarom Vrhovec, koja je ujedno organizator i koordinator fašničke priredbe, pobrinuli su se za dekoraciju domskih prostorija kao i za prigodne fašničke panoe tako da je cijeli Dom odisao ozračjem pozitivnih misli i kreacija.

Treba li uopće reći da smijeha, pjesme i zabave uz glazbu i ples i nezaobilazne fašničke slastice-fašničke krofne, koje su pripremile naše tete kuharice, nakon priredbe nije nedostajalo?!

Očuvanje mentalnog zdravlja

Petak, 18. 6. 2021.

Uređenje i briga o domskom vrtu i cvjetnjaku

Četvrtak, 17. 6. 2021.

Međunarodni dan sporta

Nedjelja, 6. 6. 2021.

Pozdrav maturantima generacije 2020./2021.

Petak, 21. 5. 2021.

Dan planete Zemlje

Ponedjeljak, 26. 4. 2021.

Sretan Uskrs!

Srijeda, 31. 3. 2021.

Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom

Utorak, 23. 3. 2021.

Tjedan mozga

Utorak, 23. 3. 2021.

Copyright 2021. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci

Izrada: Igor Jelen