Izbornik

Jesenska sjetva i uređenje povrtnjaka učeničkog doma

Utorak, 17. 10. 2017.

Početkom ove školske godine medicinska sestra Sanela Hrg potaknuta važnošću zdrave prehrane i praćenjem prehrambenih navika djece formirala je grupu „Vrt(imo) zdravi film“. Osnovna ideja bila je educirati učenike o važnosti pravilne prehrane za zdravlje pojedinca, sadeći različite kulture povrća na povrtnjaku Učeničkog doma. Sukladno tome potiče se i primjenjuje uzgoj povrća koje je tretirano isključivo vrijednim rukama učenika, bez pesticida, insekticida i sveg onog nezdravog što se na žalost svakodnevno konzumira hranom nepoznatog podrijetla.

Još davno Hipokrat je rekao: Neka vaša hrana bude vaš lijek, a vaš lijek vaša hrana. Vođeni tom izrekom grupa je prikupila desetero visoko motiviranih i inovativnih učenika koji su rado prionuli na posao. Učenici Marija Palić, Josip Petričevec, Evelin Šoltić, Mateja Lončar i Ema Katić pripremili su zemlju za sadnju kroz čišćenje povrtnjaka od proljetnih kultura i gnojidbu tla prirodnim gnojem, a Mateja Đuraj, Ivan Martinović, Ema Perković, Valentina Posavec i Valentina Vrban su nakon dobro odrađene pripreme tla prionuli jesenskoj sadnji i sjetvi. Tako je kroz razgovor, šalu i pjesmu na povrtnjaku bilo ubrzo posađeno desetak različitih vrsta povrća. Kulture koje će krasiti  povrtnjak u zimskim i proljetnim mjesecima su luk, češnjak, četiri vrste salate, dvije vrste mrkve, crveni luk, luk srebrenac i bob, a pripremljen je i prostor na kojemu će biti posađene kupine, maline, ribizli i jagode kojima će se „domci“ moći zasladiti!

Na proljeće će okolinu sjenice krasiti tulipani raznih boja koje su učenici vrijedno posadili. Radujemo se prvim klicama i plodovima rada!

Drugo polugodište

Četvrtak, 18. 1. 2018.Tekst: učenik Martin Imbriovčan

Božićna priredba

Srijeda, 20. 12. 2017.Tekst: učenica Lorena Bakran, odgajatelj Đorđe Kozomara - Fotografije: učenica Katarina Tuba, odgajatelj Đorđe Kozomara

Božićna bajka u Zagrebu

Utorak, 19. 12. 2017.Tekst: učenik Luka Pintarić - Fotografije: učenice Sara Lušičić, Lucija Šurlović

Mali božićni sajam 2017.

Ponedjeljak, 18. 12. 2017.Tekst: učenik Josip Juraj Pavešić

Božićni turnir u šahu

Četvrtak, 14. 12. 2017.

Sveti Nikola u Domu

Četvrtak, 7. 12. 2017.Tekst: učenik Josip Juraj Pavešić

Međunarodni dan volontera

Utorak, 5. 12. 2017.Tekst: učenica Vrban Valentina

Reto i ESPO

Petak, 1. 12. 2017.Tekst i fotografije: učenica Lorena Bakran

Copyright 2018. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci

Izrada: Igor Jelen