Izbornik

Jesenska sjetva i uređenje povrtnjaka učeničkog doma

Utorak, 17. 10. 2017.

Početkom ove školske godine medicinska sestra Sanela Hrg potaknuta važnošću zdrave prehrane i praćenjem prehrambenih navika djece formirala je grupu „Vrt(imo) zdravi film“. Osnovna ideja bila je educirati učenike o važnosti pravilne prehrane za zdravlje pojedinca, sadeći različite kulture povrća na povrtnjaku Učeničkog doma. Sukladno tome potiče se i primjenjuje uzgoj povrća koje je tretirano isključivo vrijednim rukama učenika, bez pesticida, insekticida i sveg onog nezdravog što se na žalost svakodnevno konzumira hranom nepoznatog podrijetla.

Još davno Hipokrat je rekao: Neka vaša hrana bude vaš lijek, a vaš lijek vaša hrana. Vođeni tom izrekom grupa je prikupila desetero visoko motiviranih i inovativnih učenika koji su rado prionuli na posao. Učenici Marija Palić, Josip Petričevec, Evelin Šoltić, Mateja Lončar i Ema Katić pripremili su zemlju za sadnju kroz čišćenje povrtnjaka od proljetnih kultura i gnojidbu tla prirodnim gnojem, a Mateja Đuraj, Ivan Martinović, Ema Perković, Valentina Posavec i Valentina Vrban su nakon dobro odrađene pripreme tla prionuli jesenskoj sadnji i sjetvi. Tako je kroz razgovor, šalu i pjesmu na povrtnjaku bilo ubrzo posađeno desetak različitih vrsta povrća. Kulture koje će krasiti  povrtnjak u zimskim i proljetnim mjesecima su luk, češnjak, četiri vrste salate, dvije vrste mrkve, crveni luk, luk srebrenac i bob, a pripremljen je i prostor na kojemu će biti posađene kupine, maline, ribizli i jagode kojima će se „domci“ moći zasladiti!

Na proljeće će okolinu sjenice krasiti tulipani raznih boja koje su učenici vrijedno posadili. Radujemo se prvim klicama i plodovima rada!

Hrvatski olimpijski dan

Četvrtak, 13. 9. 2018.

Obilazak grada Križevaca

Petak, 7. 9. 2018.

Počela nova školska godina!

Četvrtak, 6. 9. 2018.

Kalendar školske godine 2018./2019.

Četvrtak, 6. 9. 2018.

Vozni red HŽ-a

Četvrtak, 6. 9. 2018.

Ispraćaj maturanata

Četvrtak, 24. 5. 2018.

Međunarodni dan obitelji

Petak, 11. 5. 2018.

Domci uredili povrtnjak

Četvrtak, 10. 5. 2018.

Copyright 2018. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci

Izrada: Igor Jelen