Izbornik

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Ponedjeljak, 20. 11. 2017. Tekst: učenik Luka Pintarić

U tjednu kad se obilježava obljetnica stradanja u Vukovaru, u Domu se odaje počast gradu heroju Domovinskog rata. Učinili smo to putem radionice „Vukovar 2017“, postave instalacije u izložbenom prostoru Učeničkog doma Križevci, informativnim panoima, „Pjesme za Vukovar“ i „Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“, i paljenjem svijeća u znak sjećanja na žrtve grada koji je 1991. snašla strašna sudbina razaranja i smrti, grada koji je svojom žrtvom postavio temelje samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj, koje su pripremili, organizirali i postavili učenice i učenici: Ema Perković, Ivan Martinović, Ivan Bek, Ivona Brozd, Ema Bertić, Dragana Gibas, Lorena Sabo, Patricija Vunić, Valentina Vrban, Katarina Tuba, Mateja Lončar, Martin Imbriovčan, Luka Pintarić, Žana Kir, Kristina Turkalj, Jelena Vučković, Danijela Radanac, Leonardo Horvat, Jelena Brajdić, Antonio Međurečan, zajedno s ravnateljicom Doma Snježanom Majić, pedagoginjom Tamarom Vrhovec, odgajateljicom Marijom Kovačić i odgajateljem Đorđem Kozomarom.

Instalacijom, panoima, paljenjem svijeća i radionicom učenici i djelatnici Doma iskazali su poštovanje i zahvalnost vukovarskim i svim stradalnicima Domovinskog rata. Učenici su ojačali saznanja o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar, događajima u Vukovaru u jesen 1991. godine jer istinu o Vukovaru nemamo pravo zaboraviti, kako se nešto slično više nikada ne bi ponovilo.

Cilj aktivnosti je očuvanje uspomene na žrtvu Vukovara i njegovih junaka, izražavanje suosjećanja prema stradanju civila, ranjenika i branitelja kao i poštovanje njihove žrtve u stvaranju hrvatske slobode. Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve žrtve i heroje Domovinskog rata diljem Lijepe naše, jer Vukovar nije samo Grad, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku.

Hrvatski olimpijski dan

Petak, 11. 9. 2020.

Obilazak grada Križevaca

Četvrtak, 10. 9. 2020.

Prvi dani nove školske godine

Četvrtak, 10. 9. 2020.

Maturanti 2020.

Četvrtak, 11. 6. 2020.

Stolni tenis

Petak, 13. 3. 2020.

Nogomet, prijateljska utakmica

Petak, 13. 3. 2020.

Dan ružičastih majica

Četvrtak, 27. 2. 2020.

Domski maskenbal

Srijeda, 26. 2. 2020.

Copyright 2020. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci

Izrada: Igor Jelen